Implicarea în comunitate
Cargill investeşte în comunităţile locale prin dezvoltare economică, prin parteneriate şi prin îmbinarea eforturilor de voluntariat cu activitatea angajaţilor noştri. Cargill oferă susţinere corporativă organizaţiilor non-profit şi neguvernamentale, naţionale şi internaţionale selecţionate (ONG-uri) care activează în comunităţile în care ne desfăşurăm afacerile. Ne susţinem partenerii care acţionează în cadrul zonelor noastre de interes privind siguranţa hranei, nutriţia şi sustenabilitatea. Iar activităţile, fabricile şi grupurile conduse de angajaţi denumite Consiliile Cargill Cares susţin organizaţiile civice şi non-profit la nivelul comunităţilor locale ale acestora.
Consiliile Cargill Cares îşi propun să identifice aspectele importante la nivelul comunităţilor noastre, să consolideze relaţii eficiente cu liderii comunităţilor şi să contribuie la îmbunătăţirea standardelor de viaţă, promovând comunităţi însufleţite, stabile.
Proiecte pentru comunitate
Cargill sărbătorește Ziua Pământului 2017 în Siliștea Gumești
Pentru a sărbători Ziua Pământului 2017, 20 voluntari Cargill, în parteneriat cu ONG-ul Plantăm Fapte Bune, au participat la o acțiune de impădurire în Siliștea Gumești, Județul Teleorman, una dintre zonele cu cel mai mic procentaj de suprafață impădurită din Romania. Ȋmpreună cu voluntari din alte companii și alături de copiii din comunitatea locală, am reușit sa plantăm mai mult de 5000 puieti pe o suprafață de 1 hectar.
Cargill aduce proiectul "Fiecare copil in gradinita" in judetul Dolj
Cargill îsi manifesta sprijinul fata de comunitatea din Podari, Judetul Dolj prin sponsorizarea proiectului „Fiecare copil în gradinita” implementat de Asociatia Ovidiu Rom. Cargill si Ovidiu Rom au demarat un parteneriat de lunga durata, cu scopul de a oferi o sansa egala la educatie tuturor copiilor din aceasta comunitate.
Ovidiu Rom instruieste si sprijina scolile în procesul de a integra cu succes în mediul educational, înca la o vârsta frageda, copiii proveniti din familii sarace. “Fiecare copil în gradinita” reprezinta o initiativa nationala prin care se urmareste accesul tuturor copiilor saraci din România la programe de educatie timpurie, preferabil începând cu vârsta de trei ani, astfel încât acestia sa aiba o sansa reala de a ajunge la scoala, de a avea rezultate bune si în final, de a absolvi. Principalii beneficiari ai proiectului sunt copiii cu vârste între 3 si 6 ani proveniti din familii al caror venit pe membru de familie este sub limita saraciei si care locuiesc în conditii improprii.
La initiativa Cargill, acest proiect este implementat acum si în Judetul Dolj, pâna la aceasta data înregistrându-se 63 de copii ce beneficiaza de acest proiect, proveniti din 3 comunitati: Podari, Braniste si Livezi.
Contributia oferita de Cargill acestui proiect pâna la momentul de fata este de 25,000 USD. În afara de costurile implicate de acordarea tichetelor sociale familiilor ai caror copii au prezenta perfecta la gradinita, aceste fonduri acopera si instruirea profesorilor si materialele educationale necesare desfasurarii activitatilor din gradinita.
Cargill a organizat saptamana fotbalului in Slobozia
Cargill a organizat saptamana fotbalului in Slobozia prin sponsorizarea unei serii de sesiuni de antrenament pentru copiii din comunitatea locala. Cargill a desfasurat aceasta actiune in asociere cu antrenorii de la Fundatia Clubului de Fotbal Chelsea – un renumit club de fotbal din Prima Liga a Angliei – sub indrumarea carora se vor desfasura sesiunile de antrenament. Scopul acestui proiect este sa ajute la imbunatatirea abilitatilor tinerilor jucatori de fotbal din judetul Ialomita precum si a antrenorilor acestora. Activitatile care s-au desfasurat pe parcursul a trei zile au inclus sesiuni de antrenament pentru copii, un campionat de fotbal si un Master Class pentru antrenorii romani si oficialii din cadrul Federatiei Romane de Fotbal.