Hrănirea lumii
Îmbunătăţirea securităţii alimentaţiei şi nutriţiei, promovarea inovaţiilor la nivelul sistemului alimentar şi consolidarea nivelului de trai şi a prosperităţii fermierilor
Agricultura poate susţine cererea crescută de hrană din partea lumii. Îmbunătăţirea siguranţei alimentare la nivel global, mai ales în contextul schimbărilor climatice, înseamnă că recoltele adecvate trebuie să fie cultivate în cele mai productive locuri, iar hrana trebuie să circule din ţinuturile în care se găseşte din abundenţă către cele care reclamă lipsa ei. Investiţiile în inovaţie şi instruire vor pune la dispoziţia fermierilor instrumentele de care au nevoie pentru a creşte productivitatea şi a susţine cererea viitoare de hrană. Ştim că fermierii din toată lumea sunt antreprenori adaptabili. Susţinem fermierii la toate nivelurile de producţie pe măsură ce aceştia se adaptează la condiţiile în schimbare ale procesului evolutiv, la solicitările consumatorilor şi la necesităţile de hrană.
- Securitate alimentară şi nutriţie
- Inovarea sistemului alimentar
- Nivelul de trai al fermierilor
- Colaborare
Creştem gradul de disponibilitate al alimentaţiei sigure, permisive, nutritive prin promovarea accesului pe piaţă al fermierilor, prin transportarea alimentelor în zonele marcate de lipsuri şi prin abordarea problemei subnutriţiei la nivel global:
-
Cercetare de piaţă – Fermierii au nevoie de pieţe de încredere pentru recoltele lor, de depozitarea recoltelor în condiţii adecvate, de acces la linii de creditare, de o politică transparentă a preţurilor şi de capacitatea de gestionare a riscurilor. Înţelegem ce trebuie să facem astfel încât recoltele să fie viabile din punct de vedere comercial şi introducem aceste informaţii de piaţă în cadrul colaborării noastre cu fermierii, guvernele, grupurile societăţii civile şi cu alţi parteneri pentru a consolida lanţuri de aprovizionare durabile şi a dezvolta soluţii pe termen lung de susţinere a prosperităţii agricultorilor.
-
Transportarea hranei – În viitor, mai multe alimente vor trebui cultivate dincolo de locul lor de consum, pe măsură ce populaţia se extinde rapid în zonele urbane şi în locurile cele mai afectate de schimbările climatice. Comerţul deschis şi pieţele funcţionale sunt necesare pentru susţinerea securităţii alimentare pe termen lung. Îmbunătăţim accesul la hrană prin valorificarea la scară globală a reţelei logistice Cargill, a expertizei lanţurilor de aprovizionare şi a cunoştinţelor de piaţă pentru a transporta alimente din zonele cu surplus către zonele aflate în nevoie.
-
Parteneriatul cu băncile de alimente – Colaborăm cu bănci naţionale de alimente din 18 ţări pentru a aborda problema subnutriţiei, a deşeurilor alimentare, a siguranţei alimentare, dar şi alte probleme.
- Educaţia în ceea ce priveşte alimentaţia – Prin parteneriatele noastre, am implicat peste 600.000 de persoane în programe de educaţie în ceea ce priveşte nutriţia la nivelul a 14 ţări.