skip to main content
Cargill Logo
  • Home
  • Despre

    Despre

    • Cargill dintr-o privire
    • Prezentarea companiei
    • Implicarea în comunitate
    • Istoricul nostru
  • Produse și servicii

    Produse și servicii

    • Agricultură
    • Nutriţie Animală
    • Biotehnologie
    • Alimente şi Băuturi
    • Frumuseţe şi îngrijire Personală
    • Farmacie
    • Managementul Riscului
  • Cariere
  • Sustenabilitate

    Sustenabilitate

    • Agricultura regenerativă
    • Hrănirea lumii
    • Protejarea planetei
    • Dezvoltarea comunităţilor
  • Locații
  • Cargill în lume
  • Contactează Cargill România

România

Româna | English

România

Româna | English
Home/Sustenabilitate/Hrănirea lumii
  • Sustenabilitate
    • Agricultura regenerativă
    • Hrănirea lumii
    • Protejarea planetei
    • Dezvoltarea comunităţilor
 
Man standing in a rice field

Hrănirea lumii

Îmbunătăţirea securităţii alimentaţiei şi nutriţiei, promovarea inovaţiilor la nivelul sistemului alimentar şi consolidarea nivelului de trai şi a prosperităţii fermierilor

Agricultura poate susţine cererea crescută de hrană din partea lumii. Îmbunătăţirea siguranţei alimentare la nivel global, mai ales în contextul schimbărilor climatice, înseamnă că recoltele adecvate trebuie să fie cultivate în cele mai productive locuri, iar hrana trebuie să circule din ţinuturile în care se găseşte din abundenţă către cele care reclamă lipsa ei. Investiţiile în inovaţie şi instruire vor pune la dispoziţia fermierilor instrumentele de care au nevoie pentru a creşte productivitatea şi a susţine cererea viitoare de hrană. Ştim că fermierii din toată lumea sunt antreprenori adaptabili. Susţinem fermierii la toate nivelurile de producţie pe măsură ce aceştia se adaptează la condiţiile în schimbare ale procesului evolutiv, la solicitările consumatorilor şi la necesităţile de hrană.

  • Securitate alimentară şi nutriţie
  • Inovarea sistemului alimentar
  • Nivelul de trai al fermierilor
  • Colaborare

Creştem gradul de disponibilitate al alimentaţiei sigure, permisive, nutritive prin promovarea accesului pe piaţă al fermierilor, prin transportarea alimentelor în zonele marcate de lipsuri şi prin abordarea problemei subnutriţiei la nivel global:

  • Cercetare de piaţă – Fermierii au nevoie de pieţe de încredere pentru recoltele lor, de depozitarea recoltelor în condiţii adecvate, de acces la linii de creditare, de o politică transparentă a preţurilor şi de capacitatea de gestionare a riscurilor. Înţelegem ce trebuie să facem astfel încât recoltele să fie viabile din punct de vedere comercial şi introducem aceste informaţii de piaţă în cadrul colaborării noastre cu fermierii, guvernele, grupurile societăţii civile şi cu alţi parteneri pentru a consolida lanţuri de aprovizionare durabile şi a dezvolta soluţii pe termen lung de susţinere a prosperităţii agricultorilor.
     
  • Transportarea hranei – În viitor, mai multe alimente vor trebui cultivate dincolo de locul lor de consum, pe măsură ce populaţia se extinde rapid în zonele urbane şi în locurile cele mai afectate de schimbările climatice. Comerţul deschis şi pieţele funcţionale sunt necesare pentru susţinerea securităţii alimentare pe termen lung. Îmbunătăţim accesul la hrană prin valorificarea la scară globală a reţelei logistice Cargill, a expertizei lanţurilor de aprovizionare şi a cunoştinţelor de piaţă pentru a transporta alimente din zonele cu surplus către zonele aflate în nevoie.
     
  • Parteneriatul cu băncile de alimente – Colaborăm cu bănci naţionale de alimente din 18 ţări pentru a aborda problema subnutriţiei, a deşeurilor alimentare, a siguranţei alimentare, dar şi alte probleme.
     
  • Educaţia în ceea ce priveşte alimentaţia – Prin parteneriatele noastre, am implicat peste 600.000 de persoane în programe de educaţie în ceea ce priveşte nutriţia la nivelul a 14 ţări.

La Cargill, ne concentrăm în fiecare zi asupra faptului ca oamenii din întreaga lume să aibă acces la alimente sigure, nutritive şi accesibile ca preţ. Pe măsură ce nevoile alimentare ale lumii cresc şi se schimbă, oferim soluţii care reflectă progresul ştiinţei şi mecanismele sociale, economice, politice şi culturale care influenţează accesul şi selecţia alimentelor. Oferim soluţii de ingrediente care îmbunătăţesc beneficiile de sănătate ale alimentelor şi îi ajută pe clienţii noştri să navigheze prin sistemul alimentar complex de astăzi, din stadiul agricol până la cel culinar:

  • Ingrediente mai sănătoase – Recunoaştem legătura dintre alimentaţie şi sănătate şi nevoia de a aborda problemele critice ale subnutriţiei şi obezităţii. Cargill propune ingrediente mai sănătoase şi caută noi modalităţi de a produce ingrediente alimentare mai accesibile, mai hrănitoare şi mai sigure. Cunoştinţele noastre despre modul în care opţiunile privind ingredientele, metodele de producţie şi de prelucrare pot influenţa nutriţia şi alte atribute ale produselor ne ajută să satisfacem nevoile şi preferinţele consumatorilor privind gustul produselor, aspectul, gradul lor de adecvare, termenul de valabilitate, preţul şi calitatea nutritivă. Oferim ingrediente care îmbunătăţesc calitatea şi conţinutul nutritiv al alimentelor, inclusiv seminţe şi uleiuri sănătoase, dar şi opţiuni de reducere a zaharurilor, a grăsimilor trans şi a sodiului. Aflaţi mai multe despre produsele şi serviciile Cargill. (Cargill.com)
     
  • Preferinţele clienţilor – Cu ajutorul portofoliului nostru de ingrediente şi al cunoştinţelor privind prepararea alimentelor, îi ajutăm pe clienţi să se adapteze la schimbarea contextului alimentar. Cargill furnizează numeroase produse şi ingrediente care satisfac valorile şi preferinţele în schimbare ale consumatorilor, inclusiv uleiuri sănătoase, îndulcitori cu zero calorii sau fără elemente modificate genetic, carne de curcan fără antibiotice care stimulează creşterea şi altele asemenea.

Colaborăm cu agricultorii pentru a-i ajuta să-şi îmbunătăţească nivelul de trai prin creşterea productivităţii şi a veniturilor, promovând practicile agricole care susţin un viitor mai durabil şi investind în consolidarea comunităţilor agricole:

  • Instruirea fermierilor – Am instruit milioane de fermieri din întreaga lume să folosească practici agricole durabile pentru a-şi creşte randamentul şi profitabilitatea. Îi ajutăm pe fermieri să-şi cultive recoltele şi să-şi crească animalele în cele mai responsabile moduri din punct de vedere ecologic, îmbunătăţindu-le în acelaşi timp productivitatea şi conservând resursele existente. A face mai mult cu mai puţin – creşterea productivităţii pe aceeaşi suprafaţă de teren în timp – este esenţială pentru garantarea securităţii alimentare. Am înfiinţat centre de instruire a fermierilor care le predau sutelor de mii de mici agricultori cele mai bune practici agricole, le oferă acces la surse – cum ar fi seminţe şi îngrăşăminte – şi îi ajută să formeze organizaţii cooperatiste pentru a-şi consolida capacitatea de producţie la nivel colectiv şi comunităţile ca atare.
     
  • Tehnologia – Tehnologia îi ajută pe fermieri să crească eficienţa culturilor, să folosească mai bine resursele de care dispun şi să se adapteze la climate mai calde şi mai uscate. Folosind aceste instrumente, fermierii îşi stimulează randamentul şi îşi maximizează profitabilitatea, protejând în acelaşi timp resursele de apă şi sănătatea solului, reducând deşeurile şi minimizând impactul asupra mediului. Însuşirea acestei tehnologii de către micii agricultori este esenţială pentru ca aceştia să poată contribui susţinut la consolidarea unui viitor mai durabil, mai sigur în ceea ce priveşte alimentaţia.
     
  • Managementul preţurilor şi al riscului – Susţinem politica de stabilire a preţurilor bazată pe cercetările de piaţă în cadrul tuturor lanţurilor noastre de aprovizionare, astfel încât agricultorii să ştie la ce să se aştepte şi să fie siguri că încasează preţul de piaţă pentru culturile pe care le recoltează şi pentru animalele pe care le cresc. Lucrăm, de asemenea, cu agricultorii pentru a-i ajuta să-şi optimizeze randamentul şi să-şi gestioneze riscurile – cum ar fi fluctuaţiile pieţei, factorii meteorologici dăunători pentru culturi, o recoltă îmbelşugată sau blocarea în depozit a culturilor ale căror preţuri scad – astfel încât să poată rezista variaţiilor de la un sezon la altul.
     
  • Consolidarea comunităţilor agricole – Credem în consolidarea comunităţilor pentru a le ajuta să devină mai puternice. Investiţiile şi acţiunile noastre se concentrează asupra îmbunătăţirii alimentaţiei şi sănătăţii, educaţiei şi egalităţii de gen. Cargill a contribuit cu aproape 50 de milioane de dolari începând din 2008 pentru a susţine programe şi organizaţii care îmbunătăţesc alimentaţia şi sănătatea oamenilor din cadrul comunităţilor noastre.

Ca lideri în sectorul privat, ştim că jucăm un rol important în ceea ce priveşte securitatea alimentară şi nutriţională la nivel mondial. Cargill are un istoric de lucru în parteneriat cu guvernele, organizaţiile multilaterale şi grupurile societăţii civile pentru a dezvolta soluţii pe termen lung care să consolideze capacitatea de rezistenţă a sistemului alimentar la nivel global, dar şi în comunităţile locale. Susţinem politicile care sporesc securitatea alimentară la nivel global şi care consolidează dezvoltarea agricolă. De asemenea, colaborăm cu parteneri din sectoarele public şi privat pentru a găsi soluţii pentru combaterea foametei pe termen lung şi pentru a ne asigura că toată populaţia are acces la alimente sigure, hrănitoare şi convenabile.

Contactează Cargill România Cargill în lume
Politica de confidenţialitate Notificare de business Termeni şi condiţii standard pentru comenzile de achiziţie
Cargill.com
© 2023 Cargill, Incorporated. Toate drepturile rezervate.