Alimente şi Băuturi 

Ingrediente, resurse şi experienţă pentru crearea de produse alimentare şi a unor băuturi de success.

Producătorii de alimente şi băuturi lucrează într-un mediu din ce în ce mai complex, în continuă schimbare. Experienţa noastră în transformarea produselor agricole în ingrediente de înaltă calitate vă oferă un avantaj la fabricarea produselor care să vă satisfacă consumatorii din întreaga lume.

În prezent, multe din tendinţele consumului alimentar se referă la o populaţie în curs de îmbătrânire, la niveluri de urbanizare în creştere şi la stiluri de viaţă în schimbare. Este evident faptul potrivit căruia consumatorii preferă să nu renunţe la gust şi textură atunci când caută produse mai sănătoase. Suntem aici pentru a pune în comun idei şi oportunităţi. Indiferent de provocările cu care vă confruntaţi, portofoliul nostru diversificat de ingrediente de bază şi de specialitate, sistemele de ingrediente şi de produse finite vă vor ajuta să vă bucuraţi de succes cu următoarea gamă de alimente sau băuturi.

Exploraţi ofertele noastre de produse pentru clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Alcool

Alcoholic drinkAlcool

Producerea pe cale naturală a alcoolului de calitate încă din 1899, alcoolul obţinut din cereale şi cel potabil prezintă o calitate pură şi, prin urmare, reprezintă pentru sectorul alimentar o valoare de bază şi una adăugată. Deţinerea unor panouri organoleptice în diferitele noastre unităţi de producţie ne oferă posibilitatea de a ne adapta la dorinţele şi standardele de gust locale. Prin parteneriatele încheiate cu clienţii noştri le oferim cel mai bun etanol care să le satisfacă cerinţele, ajutându-i astfel să-şi îmbunătăţească produsele şi asigurându-le calitate garantată. 

Cacao şi ciocolată

ChocolateCacao şi ciocolată

Corelăm cunoştinţele noastre profunde despre cacao cu experienţa la scară largă a ingredientelor alimentare şi ne gestionăm lanţul de aprovizionare de la procurarea boabelor în etapa iniţială până la livrarea produselor de cacao şi ciocolată la destinaţia specificată de dumneavoastră. 

  • Pudră de cacao Gerkens®
  • Lichior de cacao
  • Unt de cacao
  • Ciocolată
  • Garnituri 
  • Umpluturi

Uleiuri şi grăsimi

Bottles of vegetable oilUleiuri şi grăsimi

Portofoliul nostru larg de uleiuri, combinat cu capacităţi extinse de rafinare, amestecare şi modificare vă ajută să creaţi alimente nutritive şi de înaltă calitate. Echipamentele noastre de ambalare livrează tipuri de ambalaje care satisfac normele privind sănătatea, siguranţa şi durabilitatea. 

  • Uleiuri de floarea soarelui
  • Uleiuri de rapiţă
  • Uleiuri de soia
  • Uleiuri de porumb
  • Uleiuri tropicale
  • Uleiuri de măsline
  • Amestecuri funcţionale

Sisteme funcţionale

Orange juiceSisteme funcţionale

Gamele de produse ale companiei Cargill asigură o mare diversitate de opţiuni pentru sistemele funcţionale, combinând cel puţin două ingrediente care vor conduce la o performanţă diferită de cea realizabilă prin utilizarea lor separată. Produsele noastre oferă soluţii pentru textură şi stabilitate finale optime, precum şi pentru gust. 

  • Sisteme standard
  • Sisteme integrate
  • Sisteme pe bază de soia

Hidrocoloizi

Person harvesting seaweedHidrocoloizi

Oferim o gamă largă de hidrocoloizi, inclusiv produse precum biopolimeri, caragenani, galactomanani şi pectine. Acestea sunt utilizate ca agenţi de gelifiere şi îngroşare în toate domeniile industriei alimentare şi pentru tot mai multe aplicaţii cosmetice, farmaceutice şi tehnice. 

  • Caragenani
  • Galactomanani
  • Pectine
  • Gumă de xantan

Lecitine

LecithinLecitine

Având mai mult de 70 de ani de experienţă în producerea de lecitină, oferim cel mai larg portofoliu de soluţii pe bază de lecitină disponibil în prezent, pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să dezvolte produse inovatoare: Prin NGM şi produsele nonalergenice, ca alternative nealterate la emulgatorii artificiali, proveniţi şi furnizaţi din surse durabile, ne-am angajat să transformăm brevetele de dezvoltare în succese comerciale. Oferim întreaga gamă de produse pe bază de lecitină obţinută dintr-o varietate largă de surse naturale, cum ar fi soia, floarea soarelui, canola/rapiţă şi ouă. 

  • Lecitină fluidă, compusă, degresată şi fracţionată
  • Modificată (hidroliză enzimatică), dar şi nemodificată

Malţ

shared malt preview 425x320Malţ

Reţeaua noastră globală de malţ include fabrici de producere a malţului localizate în regiunile aflate în curs de dezvoltare. Asta ne dă posibilitatea să furnizăm malţ de calitate pentru aplicaţiile dumneavoastră alimentare şi să vă ajutăm să vă susţineţi producţia cu încredere. 

  • Produse pe bază de malţ
  • Malţ din grâu
  • Malţ de specialitate
  • Malţ de distilerie

Proteine

ProteinProteine

Cargill oferă surse rentabile şi durabile de proteine pe bază de grâu şi de porumb. Proteinele noastre vegetale îi ajută pe clienţii noştri să satisfacă cerinţele consumatorilor în ceea ce priveşte produsele cu beneficii suplimentare pentru sănătate, optimizându-le, în acelaşi timp, în mod eficient costurile de producţie. Cu un gust neutru, gama noastră de proteine ProwLiz™ din grâu oferă multe avantaje printr-un panou larg de aplicaţii alimentare, cu câteva beneficii unice în producerea băuturilor. 

  • Proteine hidrolizate din grâu ProwLiz™ 
  • Proteine solubile hidrolizate din grâu sPriwLiz™ 
  • Făină de porumb cu gluten

Amidon

Corn starchAmidon

Amidonul este cel mai răspândit carbohidrat din alimentaţia umană. Produsele din amidon se utilizează pentru a îngroşa, a stabiliza, a emulsifia şi a îmbunătăţi textura alimentelor de zi cu zi. Obţinute dintr-o varietate de ingrediente provenite din plante în stare naturală, inclusiv din porumb, porumb cerat, cartof, tapioca şi grâu, soluţiile noastre pe bază de amidon contribuie la îmbunătăţirea calităţii alimentelor şi a băuturilor dumneavoastră la nivel mondial.

  • Amidon nealterat natural şi funcţional
  • Amidon funcţional (de gătit şi instant)
  • Maltodextrină (lichidă/pulverizată)
  • Glucoză pulverizată

Îndulcitori

shared sweeteners preview 425x325Îndulcitori

Oferim o gamă largă de îndulcitori pentru toate cele trei categorii principale de ingrediente: Îndulcitorii de bază, polioli precum eritritol Zerose™ şi îndulcitori de specialitate. Oferta noastră de îndulcitori vă permite să înlocuiţi sucroza tradiţională în aplicaţiile alimentare şi de producere a băuturilor, venind, în acelaşi timp, cu beneficii nutriţionale şi de sănătate. 

  • Dextroză
  • Glucoză
  • Sirop de fructoză din glucoză
  • Hidrolizate
  • Polioli
  • Îndulcitori de specialitate
  • Ştevie

Glycerin

Glicerină

În aplicaţiile alimentare şi de producere a băuturilor, glicerina este folosită ca umectant, solvent şi îndulcitor. În plus, este folosită ca ingredient în alimentele cu conţinut scăzut de grăsimi produse comercial, ca înlocuitor al zahărului şi ca agent de îngroşare în lichioruri. Cargill oferă o gamă largă de produse pe bază de glicerină, cu un conţinut pornind de la 86,5% şi ajungând până la 99,7% de glicerină rafinată, inclusiv o gamă largă de certificări care vin împreună cu produsul, cum ar fi kosher, halal, RSPO, E442 şi produse nemodificate genetic, conforme cu reglementările UE. 

  • Glicerină rafinată de 99,5%, Ph. Eur.
  • Glicerină rafinată de 99,5%, Ph. Eur., E422, kosher, produse nemodificate genetic
  • Glicerină rafinată de 99,5%, USP, E422, produse nemodificate genetic
  • Glicerină rafinată de 99,5%, Ph. Eur., E442, kosher, halal, ingrediente pe bază de produse nemodificate genetic/fără ulei de palmier sau glicerină MB RSPO
  • Glicerină rafinată de 99,7%, Ph. Eur., produse nemodificate genetic
  • Glicerină rafinată de 86,5% Ph.Eur., kosher, produse nemodificate genetic – seminţe de rapiţă în stare pură sau glicerină MB RSPO