Employee Profile

Cristina I.

Nume: Cristina I.
Titlu: Senior Trader
Domeniu de carieră: Trading
Locaţie: București, România
Educaţie: Licențiat în Inginerie Electrică și Telecomunicații

“De asemenea, am șansa să am acces la mari profesioniști în domeniul in care activez, lucru care ma motiveaza să țintesc întotdeauna mai sus.”


Se poate întâmpla ca atunci când intri într-o echipă nouă să ai un sentiment de teamă și să descoperi că poate fi dificil să relaționezi sau sa le oferi încredere colegilor sau managerilor. Pe măsură ce câștigi experiență și treci prin momente dificile sau critice în luarea deciziilor, îți dai seama de adevărata valoare a persoanelor din jur. Incă din copilarie mi s-a insuflat o dorință nesecată de a munci pentru orice mi-am dorit să obtin, învățând să-mi recunosc limitele și să le depășesc de fiecare dată. Educația primită atât de la părinții mei, cât și de la profesorii buni și modelele pe care le-am avut de-a lungul anilor m-a învațat să acord o atenție deosebită abilităților și talentelor oamenilor din jur, impunându-mi astfel să captez cât mai mult din experiența acestora și si sa aplic aceste cunoștințe în activitatea mea zilnică. De asemenea, am șansa să am acces la mari profesioniști în domeniul in care activez, lucru care ma motiveaza să țintesc întotdeauna mai sus.

Descrieți responsabilitățile și importanța rolului pe care-l aveți.

În prezent, am rolul de a coordona programul NGFI (Non Grain Feed Ingredients) condus din România, centrat în principal pe importul și distribuția șrotului de soia în România, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova. De asemenea, responsabilitățile mele se extind la originarea boabelor de soia pentru piața locală și export, comercializarea șrotului de floarea soarelui și achizițiile și vânzările de cereale pentru consumatorii de furaje. Activitatea mea comerciala este strâns legată de marketing, întrucat programul de distribuție în sine presupune menținerea relațiilor comerciale cu peste 100 de clienți, comercianți și consumatori, iar funcția de lider local de marketing pe care o am îmi oferă perspectiva și mijloacele de a gestiona cu grijă orientarea către clienți.

Descrieți activitățile zilnice și aptitudinile necesare pentru a avea performanțe bune.

Fiecare zi este diferită. Sunt conștientă de caracterul atipic al unei astfel de declarații în cadrul unei corporații, dar niciodată nu am avut o zi “copy paste”, iar fiecare zi vine cu o nouă provocare. Există cel puțin trei părți ale activității mele. Prima și poate cea mai importantă este munca administrativă care include raportarea pozițiilor, planificarea stocurilor, vânzărilor & cumpărărilor, gestionarea cererii și ofertei, managementul contractelor şi livrărilor. A doua parte constî în deciziile comerciale în sine: poziție, momentul propice pentru cumpărări și vânzări, stocuri. În al treilea rand, există dimensiunea interacţiunii cu clientul, care de cele mai multe ori este o plăcere, dar care uneori reprezintă o mare presiune, având în vedere numărul mare de clienţi cu care lucrăm şi problemele care apar. Toate acestea trebuie să fie abordate cu cel mai mare respect, discernământ, atenție și responsabilitate.

Descrieți parcursul carierei dumneavoastră. De unde ați început și cum ați ajuns la ceea ce sunteți astăzi?

M-am alaturat biroului Cargill din București în aprilie 2010 ca stagiar în echipa comerciala, pe achiziții de semințe oleaginoase din cadrul GOSCE, iar după un an și jumătate pe această funcție am devenit Junior Trader, lucrând în domeniul procesării de floarea soarelui din România. La scurt timp, m-am mutat în biroul din Amsterdam ca Trader timp de un an, pe comercializare de șrot de rapiță și de floarea soarelui timp de 6 luni și comercializare de ulei de floarea soarelui, 6 porturi, pentru încă 6 luni. Am revenit la București pentru a prelua programul NGFI în calitate de Senior Trader. Toate aceste etape mi-au susținut dezvoltarea, prin implicarea pe care am avut-o în tipuri noi de business, cu oameni foarte diferiți și strategii mereu în schimbare, lucru care mi-a alimentat curiozitatea și dorința de a învăța mai mult și de a avea rezultate de succes.

Ce vi se pare cel mai satisfăcător în legătură cu munca dumneavoastră?

Recompensa în sine vine din faptul că acțiunile mele sunt măsurabile. Toate eforturile mele se traduc în rezultate definite, iar activitatea mea are o finalitate incontestabilă, acest lucru fiind ceea ce caut de fapt ca și recompensă.

De ce ați ales să lucrați în Cargill și ce vă ține aici? Cu alte cuvinte, cum v-a ajutat o carieră la Cargill să vă dezvoltați?

Nu am ales Cargill în mod intenționat. Privind înapoi, am avut simpla șansă ca la un moment dat să am în față 2 opțiuni și să decid s-o aleg pe cea despre care nu știam absolut nimic în acel moment. Totul era nou pentru mine, chiar și istoricul companiei, domeniul de activitate, să nu mai vorbim despre produsele cum ar fi șrotul de soia, în jurul căruia se învârte activitatea mea azi. Deși am evoluat considerabil din acea zi, încă simt că mai am multe de învățat. Cheia către reușită vine din faptul că am întotdeauna oameni disponibili și care doresc să împărtășească o opinie, să imi provoace ideile și deciziile. Îmi este ascultată parerea oriunde și oricând aleg să o împărtășesc și sunt privită cu respect și seriozitate, indiferent de gen, naţionalitate sau de alte aspecte.

Ce sfat i-ați da unei persoane interesate de o carieră la Cargill ca a dumneavoastră?

Să treaca peste teama de a-și asuma riscuri. Cei care stau pe loc nu vor trece niciodată linia de sosire. Cei care se simt confortabil nu vor obține niciodată mai mult. Folosiți fiecare zi pentru a învăța și a investi mai degrabă în mintea și sufletul vostru decât în proprietăți materiale. Alegeți-vă calea sau lăsați-o pe ea să vă aleagă și fiți cei mai buni în ceea ce faceți. Apoi țintiți mai sus!

Mărturisiți-ne ceva interesant despre dumneavoastră, cum ar fi hobby-uri, voluntariat, mâncarea sau activitățile preferate, realizări din cadrul muncii sau din afară.

Au trecut mai mult de 10 de ani de când practic orice fel de activități sau sporturi care implică zborul, atrasa nu atât de emoția de a sări dintr-un avion, sau de tehnica de pilotare a unui planor, sau de sentimentul nefiresc de a fi într-un tunel de vânt, cât mai ales datorită sentimentului de libertate fizică și spirituală pe care îl trăiesc de fiecare dată și de relaxarea mentală de care am parte după prima secundă în care sunt stăpâna propriului meu trup într-o lume cu libertate de mișcare în trei dimensiuni.