.

Îndulcitori

Portofoliul Cargill reuneşte o gamă variată de ingrediente utilizate la îndulcire axate în jurul a trei categorii principale - îndulcitori de bază, polioli şi îndulcitori speciali - oferind clienţilor diverse opţiuni de îndulcire, adaptate la tendinţele care le găsim în piată.

Întrucât soluţia necesară pentru îndulcire este de cele mai multe ori un amestec de ingrediente, Cargill aduce experienţa sa în domeniul îndulcitorilor prin intermediul Centrelor sale de aplicaţii unde lucrează cu ingrediente diferite care conferă funcţionalitatea şi gustul dorit de consumatori.

Oferim pentru industria alimentară un portofoliu amplu de produse ce include siropuri de glucoză-fructoză, dextroză şi polioli. Prin intermediul acestor produse se oferă soluţii pentru industria produselor zaharoase, bere, băuturi, produse lactate şi pentru cofetării.

Poliolii oferiţi de Cargill au devenit componente esenţiale într-o gamă largă de produse alimentare şi băuturi datorită proprietăţilor lor funcţionale, senzoriale şi nutriţionale. Aceştia oferă o funcţionalitate flexibilă, asigurând control deplin asupra procesului tehnologic şi performanţa calităţii produsului finit.

Produse zaharoase

Produsele Cargill sunt folosite pentru a îmbunătăţi însuşirile senzoriale, textura şi aroma, precum şi pentru a simplifica tehnologia de obţinere a produselor zaharoase. După o activitate îndelungată în domeniu, noi am dezvoltat o gamă de produse zaharoase cu texturi şi umpluturi diferite.

Sortimentele specifice de sirop de glucoză acoperă un spectru larg de îndulcire, vâscozitate şi alte proprietăţi funcţionale. Capacitatea lor de a inhiba cristalizarea ajută la obţinerea unor caracteristici senzoriale atractive şi menţinerea lor în timp.

Bonboanele fondante devin mai plăcute gustativ datorită senzaţiei răcoritoare induse de către dextroză, un produs care este de asemenea, folosit pentru a îmbunătăţi culoarea, aroma şi consistenţa altor produse.

Poliolii derivaţi din amidon - cum ar fi sorbitol, izomalt, manitol şi maltitol - pot fi utilizaţi ca îndulcitori la fabricarea produselor  fără zahăr.

Sorbitolul este, de asemenea, un substitut ideal al zahărului în specialităţile pentru diabetici.

Conserve şi fructe confiate

Conservele şi fructele confiate sunt cunoscute pentru gustul dulce echilibrat şi aroma intensă. Aceste caracteristici apar datorită utilizării dextrozei sau siropurilor de glucoză. Produsele Cargill contribuie la creşterea conţinutului total de zaharuri în gemuri şi fructe confiate, oferind o perioadă mare de conservabilitate, fără a folosi îndulcitori în exces.

Produse lactate şi deserturi

O gamă largă de produse lactate şi deserturi beneficiază de proprietăţile versatile ale siropurilor de glucoză Cargill. Siropurile de glucoză echilibrează gustul dulce, consistenţa şi cristalizarea sortimentelor de îngheţată în timpul perioadelor lungi de depozitare la rece.

In jeleuri şi decoraţiuni acestea vin cu un aport în substantă uscată solubilă şi oferă flexibilitate în ajustarea gustului dulce. Aceste produse sunt eficiente în absorbţia grăsimilor şi pot fi deshidratate prin atomizare.

Dextroza este utilizată la fabricarea sortimentelor de îngheţată.

Panificatie

În această industrie folosirea siropurilor de glucoză oferă calităţi de afânare şi o senzaţie de prospeţime. Utilizarea acestora în cozonaci şi produse similare, înlocuirea parţială a zahărul utilizat în mod normal, permite un control mai eficient al texturii aluatului.

În creme, fondanţi şi alte umpluturi, siropurile de glucoză şi dextroză conferă o textură uniformă şi rezistenţă crescută la uscarea prematură. Utilizarea dextrozei îmbunătăţeşte culoarea biscuiţilor şi a tuturor produselor coapte.

Utilizat ca agent umectant, sorbitolul are avantajul de a nu fermenta în combinaţie cu drojdia de panificaţie. De asemenea, este folosit ca înlocuitor al zahărului în produsele dietetice pentru diabetici.

Băuturi răcoritoare şi băuturi alcoolice

Băuturile răcoritoare, nectarurile din fructe şi băuturile alcoolice, cum ar fi berea şi cidrul beneficiază de siropurile de glucoză- fructoză produse de către Cargill.

Utilizate singure sau în combinaţie cu zahărul, aceste siropuri permit ajustarea nivelului de îndulcire în conformitate cu preferinţele specifice fiecărei pieţe, având şi un rol de potenţiator de aromă. Aceste produse există în formă lichidă şi sunt uşor de manevrat.

Siropurile de glucoză pot fi utilizate în combinaţie cu îndulcitorii sintetici în produsele cu conţinut scăzut de calorii şi cele dietetice.

Băuturile alcoolice sunt produse în conformitate cu tradiţiile locale şi reglementările naţionale. Siropurile de glucoză cu un conţinut ridicat de mono şi dizaharide, cum ar fi dextroza şi maltoza sunt utilizate în procesele de producţie ale berii, cidrului şi sangría, iar componentele lor nefermentescibile îmbunătăţesc gustul final al băuturii.

Alimente procesate

În diverse sosuri cum ar fi sosul de roşii sau ketchup, siropurile de glucoză-fructoză sunt folosite pentru a spori aroma.

.
.