.

 

Cargill iese de pe piaţa input-urilor agricole din Europa Centrală și de Est pentru a se concentra pe achiziţionare

Bucureşti, România, 17 februarie 2016 - În urma unei analize cuprinzătoare a operațiunilor din domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase în Europa Centrală și de Est, Cargill a anunţat decizia de a opri furnizarea de input-uri agricole fermierilor şi va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârșitul lunii mai 2016. Această decizie se va reflecta asupra operațiunilor Cargill din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria și Polonia. Mai departe, compania îşi va concentra atenţia asupra achiziţionării, promovării și comercializării cerealelor şi seminţelor oleaginoase în aceste piețe.

Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri și angajați care sunt dedicați, în prezent, acestor activități și este de așteptat ca aproximativ 180 de persoane din țările unde se desfășoară operațiuni cu input-uri agricole să fie potențial impactate. Numărul final din fiecare țară va fi discutat cu reprezentanții angajaților, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate.

Cargill are o moştenire puternică şi tradiţie ca unul dintre cei mai importanți achizitori și comercianți de cereale și semințe oleaginoase din lume şi își menține în continuare angajamentul de a furniza soluții competitive de aprovizionare și achiziție în relațiile cu fermierii din Europa de Est. Compania îşi va consolida portofoliul de achiziţii şi afaceri, având ca obiectiv creșterea volumelor de achiziţii şi a cotei de piaţă.

Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvoltată de Cargill a înregistrat o serie de succese în Europa de Est, compania a întâmpinat provocări în armonizarea eforturilor pe partea de achiziţionare şi input-uri.

Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru dezvoltare strategică și Cargill va continua să își consolideze investițiile și operațiunile existente, inclusiv rețeaua de terminale din porturi și fabrici de procesare a semințelor oleaginoase din regiune. Cargill își menține angajamentul către Europa Centrală și de Est și sectorul său agricol. Această schimbare va permite companiei să se concentreze în continuare pe a fi un partener de încredere atât pentru furnizorii fermieri, cât și non-fermieri și să își dezvolte afacerea prin creșterea volumelor de cereale și semințe oleaginoase.

Cargill va demara imediat restrângerea activităților de input-uri agricole, dar va continua să deservească clienții pe parcursul următoarelor luni.

În cadrul altor operațiuni din întreaga lume, Cargill furnizează o varietate de servicii fermierilor, incluzând input-uri agricole. Aceste afaceri nu sunt impactate de anunțul de astăzi.

 

Contact

Andreea Dobra
+40 728 297 467
andreea.dobra@pointpa.ro

 

###

Note pentru redactori:

Despre Cargill

Compania noastră furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Împreună cu fermierii, clienţii, autorităţile guvernamentale şi comunităţile ajutăm oamenii să prospere, aplicând cunoştinţele noastre şi cei aproximativ 150 de ani de experienţă. Avem 150.000 de angajaţi în 70 de ţări, care se angajează să ofere hrană oamenilor într-un mod responsabil, reducând impactul de mediu şi îmbunătăţind comunităţile în care trăim şi muncim. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi Cargill.com şi News Center.

Cargill în România

Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, mai mult de 600 de angajaţi în 19 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi http://www.cargill.ro.

.