.

 

Educaţia este esențială pentru prosperitatea comunităţilor

28 mai 2015, judeţul Ialomiţa – În ziua de azi, fără o generație tânără educată, comunitățile nu se pot dezvolta și prospera. Educaţia joacă un rol vital pentru viitorul copiilor noştri iar Cargill este alături de comunităţi în demersul lor de a asigura accesul la mijloace moderne de învățare. Recent, compania a implementat două proiecte de responsabilitate socială în Ograda şi Colelia, judeţul Ialomiţa, ca parte a angajamentului de a sprijini educaţia în zonele unde își desfășoară activitatea. Acțiunile au fost realizate cu implicarea partenerilor strategici locali, fermieri şi autorităţi, dar şi a voluntarilor Cargill. 

Acţiunea din Colelia a avut loc în data de 26 mai la grădiniţa din localitate. Participanții au construit gardul, au vopsit locul de joacă și au plantat flori, totul pentru a crea un mediu mai plăcut. De asemenea, cu ajutorul Fundaţiei Noi Orizonturi, 40 de copii au beneficiat de o lecţie aparte, prin intermediul jocurilor practice. Scopul a fost de a-i învăţa pe aceștia cum pot să se implice în protejarea mediului în fiecare zi.

Mai mult, atât grădinița cât şi şcoala din localitate au primit din partea Cargill echipamente IT care vor permite organizarea unor lecţii interactive în engleză şi franceză, preşcolarii şi elevii putând acum să îşi dezvolte abilităţile de comunicare în limbi străine.  Activităţile au continuat în 28 mai, când echipa Cargill a vizitat Școala Gimnazială „Ion Perlea” din localitatea Ograda pentru a echipa laboratorul de chimie. Reafirmând angajamentul Cargill pentru dezvoltare sustenabilă, peste 20 de copii au participat la o lecţie despre protecţia mediului, susţinută de data aceasta de ONG-ul Junior Achievement.

 „Educaţia reprezintă piatra de temelie atât în dezvoltarea personală cât şi profesională a fiecărui individ. Prin urmare, dacă nu putem oferi o educaţie potrivită copiilor noştri, comunităţile nu vor prospera. Acţiunile noastre din Colelia şi Ograda sunt exemple ale susţinerii şi interesului Cargill în acest sens. Apreciem pe această cale implicarea partenerilor noştri locali care au dovedit încă o dată că promovarea unui model de afaceri responsabil este parte a obiectivului nostru”, a declarat Diana Ojică, Preşedinta Comitetului CSR Cargill România. 

Toate aceste activităţi au fost implementate într-un efort comun care a reunit voluntari Cargill şi partenerii noştri strategici Nimex, Samcom şi Ograsil.  

.