.

 

Încurajăm și răsplătim succesul

Oamenii aleg să lucreze în Cargill din mai multe motive. Unii spun că motivul este respectul acordat de superiori. Alții apreciază oportunitatea de a face diferența prin intermediul proiectelor Cargill de implicare în cadrul comunității. Altora le place faptul că ideile lor sunt ascultate și apreciate. Oricare ar fi motivul, Cargill încurajează recunoașterea meritelor și vine în ajutorul angajaților cu programe care aduc îmbunătățiri atât vieții lor profesionale, cât și celei personale.

Cargill apreciază sănătatea, bunăstarea angajaților și familiilor lor și înțelege că liniștea angajaților în ceea ce privește bunăstarea lor și a familiilor lor le afectează performanțele din timpul programului de lucru.

Programele de beneficii Cargill sunt competitive la nivelul pieței și reprezintă un component complex, integrat în pachetul total de salarizare.

Politica și filosofia de salarizare Cargill este de a fi competitivă pe piața externă și de a-și răsplăti angajații pentru performanțe care determină crearea de valori durabile. Programul nostru de salarizare se concentrează asupra măsurilor de performanță pentru corporație, unitățile noastre comerciale, echipele noastre și salariați în mod individual. Încurajăm mereu un mediu al comunicării deschise cu angajații noștri în ceea ce privește filosofia de salarizare, programul și practicile noastre.

A lucra în Cargill înseamnă o carieră cu oportunități nelimitate pentru studiu și dezvoltare.

La Cargill, noi știm că studiul continuu, dezvoltarea și efortul pentru a atinge noi provocări sunt esențiale atât pentru satisfacția angajaților noștri în ceea ce privește cariera lor, dar și pentru succesul activității noastre.

Suntem dedicați încurajării unui mediu în care angajații noștri – cu talentele și perspectivele lor diferite – aduc o contribuție majoră pentru Cargill și folosesc resursele disponibile pentru a-și alimenta dezvoltarea. Știm că modul în care oamenii învață este la fel de diferit ca și oamenii înșiși, de aceea angajații aleg modalitatea cea mai bună pentru a-și atinge scopurile, în funcție de stilul lor propriu de studiu. Aceste oportunități pot include experiențe la locul de muncă (proiecte/sarcini de dezvoltare, observare și reflectare), învățarea de la alții (interviuri de informare, de îndrumare și de observare), cursuri formale de instruire (programe interne/externe), învățarea din experiențe departe de mediul de lucru (încercarea unei noi abilități în cadrul unei organizații de voluntariat) și citirea de articole relevante pentru obiectivele de dezvoltare.

Managementul performanţei reprezintă procesul cadru prin intermediul căruia obiectivele individuale sunt stabilite și îndeplinite în funcție de cele ale organizației – este vorba de crearea unei hărți pentru succesul individual și al organizației. La Cargill, Managementul performanței ajută la crearea unei culturi în care angajații sunt puternic implicați și lucrează în mod constant la potențialul lor maxim. Rezultatul reprezintă o organizație foarte performantă, care ne oferă un avantaj competitiv în piețăi.

.